Andy’s avontuur na het profwielrennen

Een half jaar geleden moest Andy noodgedwongen zijn carrière als profwielrenner beëindigen, maar dat betekent niet dat hij stil heeft gezeten of de wielersport de rug toe heeft gekeerd. Sterker nog, wielrennen staat centraal in al zijn nieuwe projecten.

Op 27 februari schreef Andy zich in bij de Luxemburgse Kamer van Koophandel. Samen met zijn schoonvader, Jeannot Delvaux, heeft hij ‘Andy Schleck Cycles-Delvaux-Schleck Associates’ opgericht. In 2016 opent Andy in Itzig zijn zaak. Hij gaat er wielerfietsen (uiteraard van Trek), wielerkleding en andere toebehoren verkopen, maar het pand is slechts een showroom. “Ik wil de nadruk leggen op de service en mijn kennis en ervaring delen.” Dit alles wordt gecombineerd met een koffiebar. Voor liefhebbers van de geschiedenis is er een museum en om ook een steentje bij te dragen aan de toekomst komt er ook een wielerschool voor de jeugd.

Voor wie niet zo lang wil wachten om Andy weer te zien, is er Trek Travel. Trek Travel organiseert het hele jaar door wielervakanties en Andy zal ook deelnemen aan een aantal van zulke evenementen. Van 18 tot 21 mei is het mogelijk om met Andy te fietsen op Mallorca en in juli neemt hij deel aan de Etape du Tour.

Wie het dichter bij huis wil houden, kan in juni zich voor het goede doel inzetten samen met Andy. Op 5 juni is in Munsbach het Orangefield Cycles evenement voor Orange Babies, waarbij samen met Andy een parcours van 50 of 80 kilometer kan worden afgelegd. Na het fietsen volgt er een veiling voor Orange Babies in het Légère Hotel, eveneens in Munsbach.

Het Orangefield Cycles evenement vindt plaats tijdens de Ronde van Luxemburg. Voormalig winnaar Fränk zal er dit jaar niet starten (want Trek neemt niet deel aan de Ronde van Luxemburg dit jaar), maar sinds dit jaar maakt Andy ook deel uit van de organisatie van de Ronde van Luxemburg.

Kortom: hoewel Andy dus geen profwielrenner meer is, is hij nog volop bezig met het wielrennen en we gaan zeker nog meer van hem horen!