Beide Schlecks naar de Tour de France

Het is weer als vanouds: zowel Fränk als Andy gaan de Tour de France samen rijden.

Fränk krijgt dit jaar samen met Haimar Zubeldia het vertrouwen van het team om een mooi resultaat te rijden. Daarbij kunnen ze rekenen op de steun van Matthew Busche en Andy Schleck.

Het was lange tijd onduidelijk of Andy geselecteerd zou worden voor de Tour de France, maar hij heeft zichzelf voldoende bewezen. “Andy heeft misschien geen etappe gewonnen in de Ronde van Zwitserland, maar hij heeft goed gereden. Zijn proloog was niet slecht en hij koerste aanvallend in de laatste etappe. Hij toonde veel verlangen en is vooruit gegaan sinds de Ardennenklassiekers. Renners van zijn kaliber horen de kans te krijgen om deel te nemen aan de wedstrijd die hen groot heeft gemaakt”, zegt teammanager Luca Guercilena over de selectie van Andy. Andy zal dit jaar echter zonder klassementsambities naar de Tour komen: zijn rol is vooral om Haimar en zijn broer Fränk te ondersteunen.

Naast de beide Schlecks, Haimar Zubeldia en Matthew Busche zullen ook Markel Irizar, Gregory Rast, Danny van Poppel, Fabian Cancellara en Jens Voigt deelnemen. Voor die laatste wordt dat zijn 17e editie en daarmee evenaart hij het huidige record van George Hincapie en Stuart O’Grady.

De 101e editie van de Tour de France start op zaterdag 5 juli in Leeds en finisht op zondag 27 juli weer traditioneel op de Champs-Élyssées in Parijs.