Fränk breekt sleutelbeen in Waalse Pijl

Fränk heeft afgelopen woensdag zijn sleutelbeen gebroken in de Waalse Pijl. Op 44 kilometer van de aankomst in Huy vond er een valpartij plaats in het peloton en daarbij brak Fränk zijn rechter sleutelbeen. Hij is direct overgebracht naar het ziekenhuis in Huy waar men een dubbele breuk vaststelde. Een dag later, op donderdag, is hij in het ziekenhuis in Luxemburg geopereerd, waar men het sleutelbeen heeft gefixeerd met een metalen plaatje en negen schroeven.

Naar verwachting kan hij in acht tot tien dagen weer op de rollers gaan trainen en met iets meer dan twee weken zou hij zijn normale training moeten kunnen hervatten. De breuk is naar verwachting na zes weken voldoende hersteld om weer in wedstrijden aan de start te staan. Zijn deelname aan de Ronde van Frankrijk komt daarmee nog niet in gevaar.

Fränk brak in 2010 ook al zijn sleutelbeen, toen de linker. Op de kasseien in de derde etappe van de Ronde van Frankrijk brak hij bij een val zijn sleutelbeen en moest een paar weken langs de kant staan.