Fränk Schleck wint opnieuw nationale titel!

Afgelopen zondag werd in Mamer het nationaal kampioenschap van Luxemburg verreden. Na een wedstrijd lang fraai teamwork,pakte Fränk Schleck met een korte solo in de slotfase de overwinning.

“Het is fantastisch om weer kampioen te zijn, het is een heuse eer. En voor Trek Factory Racing is het goed dat de trui in het team blijft. Laurent, Bob en Andy hebben allemaal hard gewerkt vandaag en we verdienden het”, aldus Fränk.

De tactiek van het team werkte goed; direct vanaf het begin ging Andy er vandoor en meermaals was hij alleen op kop te vinden. Toen Fränk eveneens aanzette, wisten alleen Ben Gastauer, Laurent Didier en Bob Jungels te volgen. Deze vijf bleven enige tijd op kop, tot ook Didier en Jungels moesten lossen na hard werk voor Fränk en Andy. In de slotronde plaatste Fränk de beslissende aanval die Gastauer niet kon pareren en zo soleerde Fränk naar de finish. Ben Gastauer wist Andy nog wel te kloppen in een sprintje om de tweede plaats, maar Andy heeft de rest van de wedstrijd goed werk verricht.

Andy: “Dat was lastig! Ik vond het leuk! Ik ben altijd gemotiveerd voor deze wedstrijd. Ik was heel actief, ik voelde me heel goed. We wisten dat we de wedstrijd moesten maken en alles ging zoals gepland.”

Er is voor de Schlecks echter maar weinig tijd om te genieten van deze mooie overwinning: de Tour wacht immers op niemand. De Tour de France start aanstaande zaterdag in leeds.