Kniepijn zet streep door kampioenschap en Tour

De Tour de France zal het voor het eerst in meer dan 10 jaar Schleckloos verreden worden. Een aanhoudende knieband-ontsteking zorgt ervoor dat Fränk niet alleen niet zal kunnen deelnemen aan de Ronde van Frankrijk, maar tevens zal hij niet in staat zijn om zijn kampioenschapstrui te verdedingen aanstaande zondag.

“Het is een grote teleurstelling voor me, maar het zat er al enige tijd aan te komen”, zegt Fränk. “De pijn is eigenlijk nooit verminderd [sinds zijn val in Luik-Bastenaken-Luik, red]. De enige manier om het te laten herstellen was volledige rust. Het was Catch-22: als ik in de Tourselectie zou willen komen had ik volledige rust nodig voor het herstel, maar ik wilde ook in vorm zijn voor de Tour en moest daarvoor hard trainen.”

Fränk nam eveneens geen deel meer aan de afsluitende tijdrit van Ronde van Zwitserland. “Mijn knie werd niet beter gedurende de Ronde van Zwitserland, ondanks dagelijkse behandelingen. We namen samen de beslissing; ik denk de juiste. Ik kan niet 21 dagen achteraan blijven pushen en hopen dat ik Parijs haal. Ik heb rust nodig.”

Fränk zal nu twee weken absolute rust moeten nemen om zijn knie de tijd te geven om te herstellen. En daarna? Dat staat nog niet vast. Mogelijk wordt de Vuelta zijn nieuwe doel.